tips om gezond te eten

Tips om gezonder te eten

De meeste mensen proberen vaak om gezonder te gaan eten, maar dit blijkt voor veel mensen toch wel een uitdaging te zijn. Mensen vinden het eten vaak niet lekker of krijgen toch zin in iets anders zoals een hamburger of een lekker reep chocola. Deze gevoelens zijn voor sommige mensen gewoon niet te onderdrukken en ze moeten dan ook wel even buiten hun gezonde dieet gaan eten. In dit artikel ga ik je helpen om gezonder te gaan eten en je hier ook aan te houden.

 

Waar moet je op letten bij gezond eten?

Voedsel levert natuurlijk energie. Dit gebeurt in de vorm van vet, koolhydraten, eiwitten en alcohol. Als je wil eten om af te vallen moet je vooral letten op deze 4 dingen. Ga voor voedsel dat niet te veel vet of koolhydraten bevat en pas al helemaal op met alcohol aangezien dit meer doet dan je alleen ‘dik’ maken. Als je helemaal gezond wil eten en het je niet alleen gaat om gewicht moet je ook op micronutriënten gaan letten. Dit zijn vitaminen, mineralen en andere nutriënten die geen calorieën leveren. Je kan deze micronutriënten binnen krijgen door bepaalde soorten voedsel te eten, maar er zijn ook pillen te koop die je hiermee kunnen helpen om ze allemaal binnen te krijgen. Let wel op dat je niet alleen maar van pillen uitgaat aangezien en veel micronutriënten zijn zoals sommige antioxidanten die je niet binnen kan krijgen via pillen of in ieder geval te weinig. Als je besluit om pillen te kopen, ga dan voor een multi a tot z pil. Als je één koopt van goede kwaliteit heb je direct bijna alle micronutriënten gedekt. Als je hiernaast dan nog een beetje gevarieerd groente en fruit en ben je verzekert dat je nergens een tekort aan hebt.

 

 

 

Eet dingen die je lekker vind

Gezond eten betekent niet dat je alleen nog maar dingen mag eten die je niet lekker vind. Probeer de gezonde dingen te eten die je wel lekker vind. Als je broccoli echt niet te eten vind, maar er overal staat dat het supergezond is betekent dit niet dat er echt geen vervanging mogelijk is voor broccoli. Als jij liever spinazie of wortels eet, ga daar dan voor. Het moeilijkste aan gezond eten is het er aan houden. Als je je alleen moet houden aan dingen eten die je toch al lekker vind is er direct een grote last van je schouders.

 

Pas ook op met drinken

Hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat je geen water meer mag drinken, maar drankjes met veel suiker zoals cola en veel soorten sap zijn wel een groot probleem. Als je hier te veel van drinkt is dit net zo erg als veel snoep eten. Probeer vooral water te drinken, maar als je echt graag een glas frisdrank wil, ga dan voor de light optie. In de meeste gevallen bevatten light dranken bijna geen calorieën. Dit betekent natuurlijk niet dat je dit alleen nog maar mag gaan drinken, want deze drankjes hydrateren je bijna niet en zijn nog steeds slecht voor je tanden. Let ook op met vruchtensappen, aangezien deze vaak ook vol zitten met suikers en vaak helemaal niet veel gezonder zijn dan frisdrank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *