tips voor in de keuken

Tips voor in de keuken

Veel beginnende koks maar ook veel ervaren koks lopen vaak tegen problemen in de keuken die veel geld, tijd of moeite kosten. Soms kan dit zo irritant zijn dat je gewoon helemaal geen zin meer hebt om te koken, terwijl koken juist leuk en ontspannend kan zijn. In dit artikel ga ik je een aantal tips geven voor in de keuken en jouw kookervaring hopelijk wat leuker maken.

 

Knoflook geur van je handen af krijgen

De meeste mensen kennen dit probleem wel. Als je klaar bent met het pellen of snijden van knoflook zit je soms wel dagen lang met een vervelende en stinkende knoflookgeur aan je handen. Soms durf je hierdoor bijna niet buiten je huis te komen. Er is wel een trucje waardoor je makkelijk van deze geur afkomt. Wrijf je handen na het wassen over iets van RVS. Dit kan bijvoorbeeld de kraan zijn. De knoflook geur is hierna direct weg. Geloof het of niet maar het is serieus zo makkelijk om hier van af te komen. Je kan ook gewoon een klein voorwerpje kopen dat gemaakt is van RVS. De geur komt in ieder geval ook niet aan het voorwerp dus als je je handen wel aan de kraan af veegt hoef je je niet zorgen te maken dat de kraan in één keer stinkt naar knoflook.

 

Gooi niets weg

Als je na een dag eten nog wat rijst, pasta of couscous over hebt kan je hier altijd nog een lekkere salade van maken. Hiermee heb je gelijk avondeten voor de een lekkere en gezonde maaltijd voor de volgende dag. Dingen zoals vlees moet je wel meer mee oppassen om deze te hergebruiken aangezien deze eerder gaan rotten en je hier erg ziek van kan worden. Oud brood kan je altijd nog aan de hertjes of eendjes voeren. Dit is een leuke activiteit voor jou en je kinderen, vrouw, vriendin of wie dan ook.

 

De blender schoonmaken

Het kan een enorm gedoe zijn om de blender schoon te krijgen. Na minuten schrobben kan je net niet tussen de kleine onderdelen komen en er blijft vaak ook nog wat vuil aan de binnenkant. Als je klaar bent met de blender moet je er gewoon een beetje afwasmiddel en ongeveer een liter water in doen. Dit moet je voor een paar minuten laten weken. Als je hierna de blender afspoelt is al het vuil aan de binnenkant weg en is de blender in een fractie van seconden schoon.

 

Bakpapier in een vorm krijgen

De meeste mensen kennen het wel, je probeert bakpapier in een vorm te doen en het blijft maar naar binnen vormen. Hier hebben wij natuurlijk wel weer een oplossing voor. Maak een prop van je bakpapier en houdt deze even onder de kraan. Knijp hierna de prop bakpapier uit en bekleedt hierna je vorm met het bakpapier. Dit bespaart je weer veel tijd en stres. Ook is nat bakpapier makkelijker om bij te snijden als je bijvoorbeeld een ander soort bakvorm hebt zoals een cirkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *