Wreed schoon taarten

Ik geef toe, ik ben een dessert-man. Je hebt dat hé. Van die dessert-mannen. En je hebt ook voorgerecht-mannen. Of hoofdgerecht-mannen. Ewel, ik ben een dessert man.

 

Zo een lekkere moelleux of dergelijke, dat kan er altijd in. Hoeveel ik ook al gegeten heb. Zo’n goeie dessert ga ik niet snel afslaan.

moelleux

 

Maar mijn grootste favoriete dessert ooit, dat blijft toch de klassieker. Gewoon een stuk goede taart. Dat mag een klassieke aardbeientaart zijn voor mijn part.

aardbeientaart

 

Of een taart waarbij je door de chocolade de taart niet meer ziet.

chocoladetaart

Of een originele cupcake taart

cupcaketaart

 

Enfin, ik kan hier over taarten bezig blijven. Maar dat blijft toch zo verdraaid lekker. Zelf ben ik dan ook behoorlijk bekwaam in het bakken van taarten. Ja, naast mijn restaurant bak ik in mijn vrije tijd ook nog eens taarten! Niet altijd de zotste dingen. Een klassieke chocolade- of appeltaart kan mij even goed smaken. En soms doe ik eens zot. En probeer ik iets nieuw. Of probeer ik wat uit met nieuwe ingrediënten.

En geloof, daarbij kan je je creativiteit echt helemaal de vrije loop in laten gaan. Al eens een taart geprobeerd met bicky chips aan de binnenkant? Nee? Awel, ik wel. Spoiler; niet zo geslaagd ;-). Maar je moet het toch eens proberen? Nu weet ik ten minste voor de rest van mijn leven dat een taart met bicky chips in een no go is. En moest er dan ééns een lekkere – totaal onverwachte – combinatie uit voortkomen, dan ben ik een tevreden man.

Nu we toch wat bezig zijn over recepten. Op de website van Solo vind je heel wat leuke recepten voor taarten en gebak terug. Een aanrader daarvan is de cheesecake met veenbessen. Helemaal geen klassieker bij ons maar wel echt eens de moeite. En wil je liever een klassieker klaarmaken? Dan zijn de soezen het bekijken waard. Geen echte taart uiteraard maar zeker even lekker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *